Image Image Image Image Image
Scroll to Top

To Top

Select a Page:
More Info
Read More
Toiletruimte Toiletruimte Toiletruimte Toiletruimte Toiletruimte

Toiletruimte


Duurzaam herenhuis Rotterdam; verbouwing toiletruimte

Wel een heel persoonlijke ruimte…..

De toiletruimte in dit herenhuis uit 1916 was zo klein en verouderd dat we de loze ruimte onder de trap hebben gebruikt om ‘uit te bouwen’.  Hierdoor is een heel royale ruimte onstaan, deze is opnieuw betegeld met afwisselend gladde en ruwe grijze tegels. Het witte tegelwerk is mat wit, zodat de
matgestucte wanden mooi doorlopen. De gekozen tegels hebben een ‘Cradle to Cradle’ certificaat, zie uitleg hieronder. De bijzondere boogvorm van de onderzijde van de trap wordt nog eens extra geaccentueerd door deze van onderaf aan te lichten.


 

 

Cradle to Cradle

‘Cradle to Cradle’ is een nieuwe kijk op duurzaam ontwerpen, die naar voren is gebracht in het boekCradle to Cradle: Remaking the Way We Make Things(2002) van William McDonough en Michael Braungart.

De kern van het Cradle to Cradle principe ligt in het concept: afval is voedsel. Alle gebruikte materialen en stoffen zouden na hun leven in het ene product, nuttig en zonder kwaliteitsverlies kunnen worden hergebruikt in een ander product. Zo ontstaat een oneindige kringloop.

Cradle to Cradle certificering bepaalt dat een product veilig is voor mens en milieu en gemaakt is van materialen die kunnen worden gerecycled of gecomposteerd.

 

www.persoonlijkeruimte.nl