Image Image Image Image Image

nieuws-blog

22

dec

Ornamenten

De 100 jaar oude erkerbalk moest vervangen worden, nu een nieuwe met ornamenten. Deze maken het net even chique!

img_1305img_1308

17

okt

Leefstoep

schets

Samen met Kesp Architectuur heeft Persoonlijke Ruimte de Leefstoep ontwikkeld. Meer te zien op www.leefstoep.nl

Wat maakt dat je in de ene straat wel zou willen wonen en in de andere niet? Wanneer is een straat een fijne straat? En kunnen niet alle straten zo zijn?
Wij geloven dat een fijne straat een straat is waar je veilig voelt, waar het schoon is en waar je een praatje met de buren maakt. Een straat waar bomen staan en waar geen afval op de grond ligt. En misschien wel het belangrijkste: waar je ziet dat mensen er met plezier leven.
Dit leven vindt vooral plaats op de overgang tussen de woning en straat: op de stoep. Wij willen de stoep versterken tot Leefstoep en zo Rotterdam een nog fijnere woonplek maken, stoep voor stoep , straat voor straat.
Dit doen wij vooral in de vooroorlogse woonwijken rondom het centrum van Rotterdam. Deze buurten zijn in basis goed en met rijke architectuur. De kwaliteit en rijkheid is helaas niet meer overal waar te nemen. Veel straten bieden een verschraalde aanblik met dichte gevels en gesloten entrees en weinig leven op de stoep.
De Leefstoep brengt hier het leven en het onderlinge contact terug. Met slimme en relatief kleine ingrepen in de overgangszone bereiken we veel effect. Met een divers palet aan schijnbaar kleine details – een bank, een plantvak, een nieuwe voordeur – pakken we alle aspecten van deze zone aan. Het toevoegen van detail en diepte aan de stoep en de gevel levert een grote verandering op in de beleving van zowel de individuele woning als de totale straat.
Dit doen we in een integrale aanpak met gemeente, bewoners en woningcorporaties. Door deze samenwerking geven we een hele straat nieuw elan.
Van loopstoep naar leefstoep!

06

okt

evenement: gluren bij de duurzame buren

duurzame buren

Op 8 oktober verzorgt Persoonlijke Ruimte 3 rondleidingen voor ‘gluren bij de duurzame buren met een x-factor’. Duurzaam met ruimtelijkheid, mooie looks en veel comfort: warmtewanden, leembouw, binnen-en buitengevelisolatie en zonnepanelen.

artikel-gluren

06

jun

Particuliere verbouwingen in Rotterdam

3 nieuwe particuliere opdrachten dichtbij: Provenierswijk, Kleiwegkwartier en Blijdorp

  • Woonhuis aan de Singel:uitbreiding met balkon op poten , nieuwe gevel en interne verbouwing.
  • Woonhuis Juliana: woninguitbouw met openklapbare gevel, en vernieuwde werkruimte inclusief interieur
  • Woonhuis Blijdorp: interne verbouwing en interieur

10

apr

80 scholen met zonne-energie

Op de daken  van 80 scholen in Rotterdam komen zonnepanelen. Ons onderzoek naar financiering van zonne-energie in Project Sofie werpt haar vruchten af!

De school als catalysator voor verduurzaming van de wijk.

 

08

apr

Extern deskundige duurzaamheid

Yvonne Lubbers is gevraagd om als extrern deskundige duurzaamheid, het afstudeerproject “Een duurzaam recreatiecentrum op Aruba”  te beoordelen.

Dit is een afstudeerproject van de opleiding CLimat &Management van de Haagse Hogeschool.  Het afstuderen zal plaatsvinden op 19 april.

www.persoonlijkeruimte.nl